Doghiking: Objevujte svět se svým čtyřnohým parťákem

Vyrážíte rádi do hor nebo na výlety? Užijte si den v přírodě se svým chlupatým přítelem a zažijte společně báječné dobrodružství. Ať už se chystáte na klidnou procházku nebo náročnou túru, doghiking si zamilujete jak vy, tak váš čtyřnohý parťák. Stačí dodržovat několik pravidel bezpečnosti a následné péče, aby byl společný výlet příjemným zážitkem pro oba.

Dopřejte svému příteli porci zážitků 

Psi potřebují pravidelný pohyb, který jim pomáhá udržet skvělé fyzické i duševní zdraví. Krátká procházka kolem bloku aktivním plemenům nestačí. Díky doghikingu svému psovi dopřejete zdravou fyzickou aktivitu a zároveň spoustu možností k novému objevování a zkoumání nejrůznějších pachů, zvuků i nových míst, které probudí jeho přirozené instinkty. Pobyt v přírodě má navíc uklidňující účinky, pomáhá při uvolnění stresu a nabije vás i vašeho mazlíčka spoustou nové, pozitivní energie.

Nezapomínejte na důkladnou přípravu

Než se svým chlupatým přítelem vyrazíte na cestu za dobrodružstvím, nezapomeňte na důkladnou přípravu. Sbalte s sebou na cestu vodu i zásobu jídla či pamlsků pro vašeho psa. Samozřejmostí by mělo být také vodítko nebo postroj, díky kterému budete mít nad svým mazlíčkem kontrolu a můžete si být jistí, že nepodlehne volání divočiny. Hledat zatoulaného psa uprostřed hor, lesa nebo luk je mnohdy nadlidský úkol. Neponechávejte proto věci náhodě, pokud pes narazí na stopu lákavé zvěře, může snadno podlehnout svým přirozeným pudům a utíkat i na kilometry daleko.

Mějte po ruce vybavenou psí lékárničku

Po náročném dni si vy i váš věrný parťák zasloužíte náležitou péči. Stejně jako si po výšlapu dopřejete horkou koupel a ošetříte si bolavé nohy, potřebují péči také vaši zvířecí kamarádi. Dlouhou chůzí v terénu mohou na tlapkách vznikat drobné oděrky nebo zranění. Po příchodu domů ošetřete tlapky hojivým gelem SkinPET® Hydro Gel. Pokud si váš parťák způsobil větší zranění, použijte pro dezinfekci a vyčištění rány nejprve antiseptický sprej SkinPET® Super Spray. Poté na postižené místo naneste hojivý antiseptický gel SkinPET® Hydro Gel HY s kyselinou hyaluronovou, který eliminuje riziko zánětu a zároveň podpoří přirozené hojení bez jizev.

Po procházce v přírodě je dobré ošetřit také oči, aby nedošlo k rozvoji nepříjemných zánětů spojivek či rohovky, které mohou způsobovat pyly a prach. K výplachu očí použijte SkinPET® Ophtal s extraktem z borůvek, který zmírňuje podráždění očí a podporuje ostrost zraku.  

Zapomínat byste neměli ani na o péči srst a pokožku vašeho psího parťáka. V srsti a na kůži psů ulpívá spousta bakterií, parazitů a plísní, které mohou být zdraví škodlivé nejen pro zvířata, ale i pro člověka. Po návratu psa okoupejte šetrným dezinfekčním šamponem SkinPET® Chlorhex Shampoo 0,5%. Důkladně zbaví srst všech nečistot, zlikviduje zárodky nebezpečných virů, bakterií, plísní i parazitů a zároveň eliminuje všechny nepříjemné pachy. Po koupeli použijte SkinPET® Super Spray, který zajistí maximální ochranu a pocit svěžesti. Pokud nemáte čas na důkladné koupání psa, použijte alespoň dezinfekční SkinPET® Super Spray, který zahubí většinu nebezpečných mikroorganismů. Nanášení spreje nezabere více než pár vteřin.

Po návratu z každé procházky byste neměli zapomínat na důkladnou kontrolu srsti a kůže vašeho chlupatého kamaráda. Často si totiž z přírody přinese nevítané hosty v podobě klíšťat, které přenášejí nebezpečná onemocnění. Pokud najdete přisáté klíště, neprodleně ho odstraňte a postižené místo poté ošetřete antiseptickým přípravkem SkinPET® Super Spray. Tím snížíte riziko zavlečení infekce a podpoříte rychlejší hojení. Ošetřit byste měli také všechny štípance způsobené jiným bodavým hmyzem. 

Perfektně vybavená zvířecí lékárnička by neměla chybět v žádné domácnosti, kterou sdílíte se zvířaty. Pravidelnou péčí a rychlým zásahem při akutních potížích a poraněních zabráníte dalším komplikacím a nepříjemnostem. Zjistěte, jaké produkty je dobré mít po ruce, pokud chcete dopřát svému mazlíčkovi nejlepší péči.

 

Poslední novinky z blogu

Jak pečovat o zvíře po operaci, kastraci nebo sterilizaci?

Dny po operaci jsou pro vašeho mazlíčka velice náročné. Potřebuje vaši lásku i péči, aby se mohl brzy vrátit do kondice a radovat se ze života. Buďte na tyto nelehké dny připraveni a dopřejte svému mazlíčkovi kvalitní pooperační péči v klidu a bezpečí domova. Jak se starat o psa či kočku po operaci, kastraci nebo sterilizaci?

Celý článek Všechny články

Vánoce s vaším mazlíčkem: Tipy na nejlepší dárky pro psy a kočky

Vaši čtyřnozí parťáci patří mezi právoplatné členy vaší rodiny, a tak je samozřejmé, že se pod vánočním stromečkem objeví balíčky i s jejich jmény. Jaké dárky vybrat, aby vašemu mazlíčkovi udělaly radost nejen o Vánocích, ale i po celý rok? Nechte se inspirovat tipy na praktické dárky pro psy a kočky.

Celý článek Všechny články

Jak řešit zápach z tlamy u psa či kočky?

Vdechovat nevábný odér z tlamy vašeho mazlíčka není nic příjemného. Nejde přitom jen o kosmetickou záležitost. Silný zápach z tlamy vašeho psa nebo kočky signalizuje hlubší zdravotní problém, který byste neměli podceňovat. Může jít o banální příčinu, jako je nevhodné složení jídelníčku, ale i závažný problém, který může vašeho čtyřnohého přítele ohrozit na životě. Jak zápach z tlamy řešit a jak zjistit jeho příčinu?

Celý článek Všechny články

2 z 5 domácích mazlíčků trpí obezitou. Jak jim pomoci ke zdravé váze?

Nadváha a obezita už nejsou výhradně problémem lidí, čím dál častěji trápí také zvířecí mazlíčky. Podle veterinářů je její výskyt u zvířat alarmující – podle statistik trpí obezitou 2 z 5 domácích mazlíčků – zejména psů a koček. Obezita s sebou nese celou řadu zdravotních potíží a rizik. Správná výživa a udržení zdravé váhy zvířete je přitom zcela v rukou jeho majitele. Jak pomoci našim čtyřnohým parťákům k optimální váze a pevnému zdraví?

Celý článek Všechny články

Nachlazení, rýma a kašel: Tipy, jak řešit nejčastější nemoci vašich mazlíčků

Sychravé podzimní počasí nahrává virům i bakteriím a plní ordinace nejen lékařů, ale i veterinářů. Zvířata trpí nachlazením a virózami stejně jako lidé. Organismus oslabený výkyvy teplot a změnou počasí nedokáže s protivníky účinně bojovat, a tak se může u vašeho mazlíčka s příchodem podzimu objevit rýma, kašel či jiné nepříjemné příznaky probíhajícího onemocnění, které není radno podceňovat. Zjistěte, jak vašim čtyřnohým kamarádům ulevit při viróze či nachlazení a jak nemocem účinně předcházet.

Celý článek Všechny články